Menu
0252 372 202 Reserveer online!

Openingstijden en Bowlingtips

Openingstijden

Maandag 17:00-23:00
Di en Wo 14:00-23:00
Donderdag 13:00-23:00
Vrij en Za 13:00-24:00
Zondag 13:00-22:00

Tijdens de officiële schoolvakanties midden 10 juli t/m 20 augustus 2017 Ma. t/m Zo.  geopend vanaf 12:00 uur!

All American Bowling behoudt zich het recht voor om af te wijken van bovenstaande sluitingstijden.

Wij openen de deur 15 minuten voor openingstijd.

 

Baantarieven:

Di t/m Vr 13.00 – 17.00 € 19,50
Ma t/m Do 17.00 – 23.00 € 24,50
Vrijdag 17.00 – 00.00 € 26,50
Za en Zo 13.00 – 00.00 € 26,50
  • De baan huur is per uur/per baan.
  • Aanbeveling is maximaal 7 personen per baan.
  • Het bowlen geldt op hele uren.
  • Kids bumpers en schoenen zijn gratis!
  • Het score systeem is volautomatisch
  • Bij grote groepen van te voren lijst met namen gereed houden

MAGIC BOWLING

Wilt u van het bowlen iets speciaals maken? Kom dan Magic Bowlen. Met speciale video clips, lichteffecten, met blacklight, lichtgevende ballen en swingende muziek wordt dit een aparte belevenis. Magic Bowlen is mogelijk op alle banen.

Informeer wel of het mogelijk is op de tijd dat u heeft gereserveerd want i.v.m. competities, trainingen en vaste clubs is het niet alle dagen mogelijk.

Voor het Magic Bowlen zijn geen extra kosten verschuldigd. Zowel het score system is volautomatisch. Voor de kids kan gebruik worden gemaakt van ons kids bumpers. Met dit systeem kunnen de ballen niet in de goot kunnen gegooid worden. Deze werken individueel dus komen automatisch bij kinderen die ingesteld zijn omhoog.

Wij raden u aan om met name arrangementen met plategrillen , een dag van te voren te reserveren. Zo kunnen wij zorgen dat onze dagverse producten op voorraad zijn. Uiteraard kunt u altijd bellen en vragen naar de mogelijkheden.

 

TRAINING CARD

Bent u een sportieve bowler en wilt u extra training? Maak dan gebruik van onze trainings kaart.

Met deze kaart t.w.v. € 100,- kunt u 10x bowlen en bij inlevering van de volle kaart is de 11e keer bowlen gratis. Gelieve van tevoren even te bellen of er een baan beschikbaar is.

De trainings card is alleen geldig voor leden van een bowling vereniging of NBF-kaarthouders. Extra training is alleen mogelijk indien er banen beschikbaar zijn.

Door ons automatisch score system, waarvoor u alleen de namen van de bowlers hoeft door te geven, kunt u meteen aan de slag. Geen gedoe met papiertjes en het bijhouden van de punten hier op, dit gebeurt allemaal automatisch.

Reserveringen voor groepen van minimaal 20 personen, buiten onze gebruikelijke openingstijden, is uiteraard bespreekbaar.

 

Waarom draag je met bowlen eigenlijk andere schoenen?

Met sneakers op een bowlingbaan lopen gaat gegarandeerd mis! Je zolen zijn namelijk veel te stroef en het zand onder je schoenen werkt als schuurpapier. De zolen van bowlingschoenen zijn daarom gemaakt van een soort vilt; daarmee kun je een klein beetje glijden, maar je glijdt er niet mee uit.

Welke bal moet ik pakken?

Er zijn veel verschillende ballen met allerlei kleuren en gewichten; van groen tot paars en van 8 pond tot 16 pond. Vrouwen gooien meestal met een bal tussen de 8 en 12 pond, terwijl mannen vaak voor de zwaargewichten kiezen. Kies in ieder geval een bal die voor je gevoel niet te licht of te zwaar is en waarvan je vingers goed in de gaten passen. Mensen die vaak bowlen en graag beter willen worden hebben trouwens hun eigen bal: die is op maat gemaakt, waardoor de vingergaten goed aansluiten op hun hand

Hoe kun je ’t beste gooien?

Houd de bal op zo’n manier vast dat je duim naar boven wijst. Het lijkt alsof je de bal een hand geeft! Ga in het midden van de baan staan en mik – terwijl je rechtdoor gooit – op het middelste driehoekje aan het begin van de baan. Probeer niet naar de pins te kijken en wijs de bal na als je ‘m hebt losgelaten. Aan het einde van je zwaai wijst je duim als het goed is nog steeds naar boven.

Wil je met effect gooien?

Dat kan! Ga rechts van het midden staan (of links van het midden als je linkshandig bent) en focus op het tweede driehoekje van rechts (voor linkshandigen: het tweede driehoekje van links). Draai je hand tijdens de uitzwaai naar het midden van de baan.

Hoe werkt de puntentelling?

Gooi je alle pins in één keer om? Gefeliciteerd met je strike! Gooi je alles in twee keer om, dan heb je een spare. Voor een spare krijg tien punten plus het aantal punten van je volgende worp: je kunt dan dus minimaal 10 en maximaal 20 punten behalen. Een strike levert je tien punten op plus het aantal punten van je twee volgende worpen: dat worden dus maximaal 30 punten.Gooi je in de tiende beurt een strike of spare? Dan mag je direct je extra worp(en) gooien. Na de allerlaatste beurt van de laatste speler zie je op het scherm wie de winnaar is.

Gooien goede bowlers eigenlijk alleen maar strikes?

Nee, zeker niet! Hoe dat komt? Tijdens bowlingwedstrijden wordt een dun laagje olie op de baan gelegd, waarmee de moeilijkheidsgraad wordt bepaald. Om je een idee te geven om hoeveel olie het gaat: over tien banen wordt machinaal één klein glaasje olie verspreid.

Ieder oliepatroon vereist een nét iets andere gooi, waardoor het ook voor goede bowlers een uitdaging is om veel strikes te gooien. Maar wees niet bang: vandaag ligt er gewoon een standaard oliepatroon op de bowlingbaan.

Smaak te pakken?

Lijkt ’t je leuk om vaker te bowlen? Of wil je graag beter leren bowlen? Vraag in het bowlingcentrum in je dorp/stad dan eens of ze je wat bowlingtips kunnen geven. Op zoek naar de volgende uitdaging? Wie weet staat er binnenkort wel een bowlingclinic of -toernooi op de agenda waar je aan kunt meedoen!

In vrijwel alle bowlingcentra is trouwens ook een bowlingvereniging actief; zij organiseren wekelijks een competitie voor hun leden. Aan die competitie doen bowlers van allerlei niveaus mee, dus kom gerust eens kijken! Het personeel van het bowlingcentrum kan je hier meer informatie over geven.

BVN Bowlingvereniging Noordwijkerhout

Bowlingvereniging Noordwijkerhout bestaat sinds 12 maart 1973.
De vereniging heeft ten doel het doen beoefenen en het bevorderen van de bowlingsport in al zijn verschijningsvormen.

Bowlen is ontspanning

Bowlen is een eigentijdse en populaire activiteit. Het wordt in de verschillende centra door het hele land op diverse manieren gepresenteerd. Zo is er het Magicbowling zo worden er speciaal voor de kinderen middagen georganiseerd.

Bowlen is sport

Bowlen doe je dus met familie of vrienden, maar je kunt het ook in competitieverband spelen. Om het voor de beginnende bowler aantrekkelijk te maken wordt er gespeeld met een handicapsysteem. Iedere individuele speler krijgt na iedere game extra punten erbij, afhankelijk van zijn gemiddelde score. Op die manier kan een mindere bowler het dus winnen van een hele goede bowler. Zo wordt het spelletje dus interessant gemaakt voor iedereen.

Bowlen is gezellig en sportief

Competitiespelen in een vereniging noemen we een ‘huisleague’. Dit kan een opstap zijn naar het grotere bowlingwerk. Dat wil zeggen dat u ook ‘buitenshuis’ mee kunt doen met toernooien die geregeld door de verschillende bowlingcentra worden georganiseerd. In Nederland worden er op plaatselijk, regionaal en landelijk niveau competities en toernooien gespeeld.

Bowlen is ook voor de jeugd

De BVN heeft ook een Jeugdafdeling. De leerlingen worden begeleid door gediplomeerde trainers. Door deze trainers kunnen wij garanderen dat uw zoon of dochter een goede bowling opleiding krijgt en alle kansen heeft om goed te leren bowlen.

Interesse gekregen?

U kunt informatie aanvragen bij:
William van der Meij tel: 06-22667423
e-mail: w.vandermeij@snelnet.net

Jeugdafdeling:
George van Kints
Tel.: 06-40698434 |
e-mail: g.kints@ziggo.nl

Of bezoek onze internetsite: www.bowlingverenigingnoordwijkerhout.nl
Of kom gewoon eens gezellig langs!

Competitieavonden Senioren

 

Maandag trioleague 20:00-21:30 uur
Dinsdag viermansleague 20:00-22:00 uur
Woensdag trioleague 20:30-22:00 uur